Siri Barje har alltid älskat snacks, från det allra enklaste till att servera som en hel måltid. I den här boken har hon gjort en djupdykning i ämnet och delar med sig av ett 70-tal smårätter som alla går att äta med händerna.
Allt från friterade ostfyllda oliver, gurksandwich med salladslök och pepparrot till filodegscigarrer med svartkål, purjo och fetaost. Ett helt kapitel ägnas åt dipp och smakrika röror, som vispad ricottadipp med saffrans-hot honey och varm cheddardipp med koriandersalsa.
Nästa gång du har middag hemma – skippa förrätten och bjud istället på stående snacks. Eller servera en plockmiddag med blandade snacks ur bokens olika kapitel. Kanske med en stor generös board i mitten.
Siri Barje är utbildad kock och drivs av att hitta genvägar i köket. Hon har tidigare jobbat i olika restaurangkök och är idag mycket uppskattad både som tv-kock, matstylist och receptkreatör i sociala medier.